UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тернопільські "кібер-умільці" заробили більше мільйона злочинним шляхом

Власну систему проведення незаконних операцій вигадали спритники з Тернополя

Тернопільські "кібер-умільці" заробили б…

Працівники тернопільської кіберполіції викрили "ділків", що злочинним шляхом заробляли величезні кошти, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ГУНП в області.

За словами начальника ВПК у Тернопільській області Григорія Кондратюка, в ході перевірки було встановлено, що впродовж 2016 року група тернополян, маючи навики використання комп'ютерної техніки, систематично користувалися технічною недосконалістю програми винагород з накопичення "балів".

Шахраї купували товар через закордонні інтернет-магазини. Розраховувалися коштами з власних банківських карток. Після того, як гроші знімалися, а на бонусний рахунок зараховувалися бали, тернополяни одразу відміняли операцію. Як результат - вони отримували і бонуси, і витрачені гроші. За один раз зловмисники купували товару на суму близько тисячі доларів.

Провівши понад 1000 таких операцій, злочинці заволоділи майном банківських установ на суму понад один мільйон гривень. Серед іншого - подарункові сертифікати магазинів побутової техніки, картки поповнення мобільних операторів, паливні картки.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme