Супрун скаржиться на тиск силовиків через закупівлі ліків

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поскаржилася на тиск з боку правоохоронних органів через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям 

Про це міністр повідомила у Facebook, передає depo.ua

"24.01.2017 до нас у Міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якої по документи МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017", - зазначила Супрун і оприлюднила посилання на ухвалу суду.

"Національна поліція розслідує як Програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за 7 державними програмами. На думку тих, хто ініціював слідство - за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та Міністерства", - написала Супрун.

"Боротьба з нашою командою і рішеннями тільки набирає обертів, і в будь-який момент робота міжнародних організацій та увесь закупівельний цикл можуть бути паралізовані", - вважає Супрун.

При цьому Уляна Супрун вказала на те, що у справі екс-керівника МОЗ часів Януковича Раїси Богатирьової останні ухвали слідчі брали 2 роки тому. Супрун наголосила, що саме схеми та переплати МОЗ часів Багатирьової змусили Україну вдатися до закупівлі ліків через міжнародні організації.

За версією поліції, ПРООН закупило ліки за цінами, які на 50% перевищують середньоєвропейські ціни та на 20-40% перевищують середні ціни в Україні. При цьому ПРООН не виконала умов договору та поставила тільки 75% від запланованого обсягу ліків.

Нагадаємо, конфлікт навколо Міністерства охорони здоров'я стався після того, як директор Інституту серця Борис Тодуров заявив про непрозорі закупівлі медикаментів з боку Міністерства охорони здоров'я і блокування роботи Інституту серця, яке призвело до смертей десятків тисяч українців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme