UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, хто з депутатів Держдуми свідчив проти Януковича в ГПУ

Свідчення у справі про держзраду проти екс-президента Віктора Януковича в Генпрокуратурі дав колишній депутат Держдуми від КПРФ Денис Вороненков

Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілля Пономарьов, повідомляє Depo.ua з посиланням на видання "Комерсант".

Влітку 2016 року він отримав право на проживання в Україні. Пономарьов зустрічався з українськими слідчими, у тому числі з головним військовим прокурором України Анатолієм Матиосом, кілька разів в грудні і січні. Він розповів слідчим про домовленості між Януковичем і російським керівництвом.

З посиланням на джерело, близьке до ГПУ, видання сказало, що Вороненков "сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення у справі Януковича". Повідомляється, що нібито за підсумками цієї бесіди Луценко пред'явив Януковичу звинувачення у державній зраді.

Відзначається, що Слідчий комітет РФ підозрює Дениса Вороненкова в причетності до організації розкрадання будівлі в центрі Москви і намагався добитися позбавлення його депутатської недоторканності. Видання "Ділова столиця" повідомляло, що він і його дружина Марія Максакова, яка представляла в Думі шостого скликання "Єдину Росію", перебралися жити з Москви в Київ у грудні 2016 року. Повідомляється, що Максакова продовжує регулярно відвідувати Росію, де вона виступає в Маріїнському театрі.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вже два депутата Державної думи дали свідчення у справі Віктора Януковича, в яких визнають, що Кремль почав підготовку до вторгнення в Україну ще в грудні 2013 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme