Серед схопленої банди росіян виявили двох екс-ГРУшників

Серед шести росіян, яких затримали в "Борисполі", двоє осіб до початку бойових дій служили в Головному управлінні розвідки Росії

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі каналу "112-Україна", передає Depo.ua.

"Під час співбесід виявилося, що принаймні двоє з них проходили службу у збройних силах Російської Федерації в Головному управлінні розвідки. Це був ще довоєнний період. Але тим не менш, ми знаємо, що колишніх розвідників не буває", - заявив Слободян.

За словами спікера Держприкордонслужби, мета їхньої поїздки в Україну ще визначається.

"Можливо, що дійсно, вони, як причетні до діяльності одного з банків на території Росії, переховуються від переслідувань з боку фінансових органів. Це одна з версій, але, насправді, буде ясно пізніше", - зазначив він.

З якими саме фінансовими схемами пов'язані затримані, ще не з'ясовано, бо вони плутаються у свідченнях.

"Частина з них знаходиться ще в аеропорту, потім буде ухвалене рішення про подальшу їх долю. Їх типаж видно з відео, яке публікували - це чоловіки одного віку, один з них колишній військовослужбовець з великою кількістю татуювань на тілі, у тому числі, там є і свастика. Він пояснює, що свастика не дала йому просунутися по військовій кар'єрі, тому він звільнився", - додав Слободян.

Нагадаємо, що вчора в аеропорті "Бориспіль" затримали шістьох росіян, яких запідозрили у шахрайстві. Укожного з них знайшли однакову суму коштів в розмірі по 100 000 рублів Росії в однакових конвертах. Згодом прикордонники показали відеодопити затриманих, які стверджували, що просто їхали в Україну відпочити.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme