Росія хоче в ООН звинуватити Україну в порушенні прав людини в Криму

Кримка окупаційна влада планує відправити до МЗС Росії проект резолюції ООН про "порушення прав людини" на півострові в український період

Про це повідомив голова громадської ради при "Держкомітеті" Криму у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Микола Кузьмін, передає Depo.ua.

"Ми не є суб'єктами міжнародного права і поштою відправляти в ООН його не будемо. Цей проект буде переданий в МЗС Росії, яка далі буде з ним працювати і проводити свою роботу зі своїми представниками в ООН… Відправимо в МЗС найближчим часом, проект повністю готовий ", – сказав Кузьмін.

У проекті йдеться, про "дії української влади, а також результати політики, що проводиться на найвищому державному рівні з періоду проголошення незалежності України по теперішній час".

"Метою резолюції є вплив на тих, хто відповідає за порушення прав людини ", - йдеться в проекті "документа".

У ньому детально описана ситуація з поверненням кримських татар і "з порушенням їх прав при облаштуванні на півострові".

"За 23 роки перебування Криму в складі України кримськотатарський народ, позбавлений своєї батьківщини, очікував від влади ухвалення закону про статус кримськотатарського народу, закону про реабілітацію, державного статусу кримськотатарської мови. Однак Україна не ухвалила жодного законодавчого акту, спрямованого на відновлення прав кримськотатарського народу, на створення умов для його відродження та збереження на рідній землі, що перетворило повернення народу в тривалий процес", - зазначили автори документа.

Вони пропонують закликати українську владу "вжити заходів для припинення дестабілізації обстановки в російському Криму", "заборонити уряду України використовувати в своїх політичних цілях ім'я кримськотатарського народу", "принести кримчанам публічні вибачення за порушення прав людини 23 роки", "притягнути до кримінальної відповідальності членів екстремістських організацій "на Україні.

Авторами "проекту резолюції " начебто є місцеві правозахисники, юристи, політологи.

Нагадаємо, що 16 листопада 2016 року ООН, навпаки, схвалила резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Росією Криму, де країна-агресор названа державою-окупантом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme