Прем'єр Британії спробувала повчати Трампа, як будувати відносини з Росією

Відносини з Росією потрібно вибудовувати з "позиції сили", не забуваючи про принцип "довіряй, але перевіряй".

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, кажучи про принципи, за якими США мають, на її думку, вибудовувати відносини з Росією, повідомляє Depo.ua з посиланням на The Independent.

"Коли мова йде про Росію, часто має сенс звернутися до прикладу президента Рейгана, який під час переговорів зі своїм колегою Михайлом Горбачовим дотримувався принципу з приказки "довіряй, але перевіряй"... З президентом Путіним, моя порада, треба співпрацювати, але остерігатися", - сказала Мей на засіданні Республіканської партії в Філадельфії.

За словами Мей, слід діяти з Росією з позиції сили".

Як пише видання, в Кремлі раніше звинуватили міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона в прагненні почати нову холодну війну між Москвою і Вашингтоном.

Мей заявила, що "немає невідворотного конфлікту між Росією і Заходом. І немає неминучого відкату до часів холодної війни. Але ми повинні взаємодіяти з Росією з позиції сили".

"Дні коли Британія і Америка втручалися в суверенні країни в спробі переробити світ за своєю подобою пройшли. Але ми не можемо дозволити собі стояти осторонь, коли загроза реальна, коли в наших інтересах втрутитися. Ми повинні бути сильними, розумними і тверезими. І ми повинні демонструвати рішучість стояти на захисті наших інтересів", - заявила Мей.

Нагадаємо, що ще до інавгурації Трамп заявляв, що санкції з Росії зняти можна, але для цього потрібні певні поступки з її боку – "для початку суттєве скорочення ядерного арсеналу".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme