Олланд і Меркель вбачають у Трампі загрозу для ЄС

Президент Франції Франсуа Олланд вважає адміністрацію нового президента США Дональда Трампа "викликом" для Європейського Союзу

Про це Олланд заявив під час візиту в Берлін, передає Depo.ua з посиланням на Le Figaro.

"Відверто кажучи, є проблеми з адміністрацією США щодо правил торгівлі та спільної позиції у вирішенні конфліктів у світі", - сказав Олланд.

"Ми повинні, звичайно, говорити з Дональдом Трампом, бо він був обраний американцями, але ми повинні робити це з переконанням у правильності європейської політики і просувати наші інтереси і наші цінності", - додав президент Франції.

У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель також висловила занепокоєння останніми подіями в США. "Ми бачимо, що загальна структура, в якій ми працюємо у світі, радикально і швидко змінюється, і ми повинні вирішувати ці нові проблеми з точки зору захисту вільного суспільства", - сказала Меркель.

Лідери Франції та Німеччини також наголосили, що несуть особливу відповідальність за долю ЄС і повинні протидіяти популізму та екстремізму.

"Нам потрібна внутрішня єдність. Але кожен член повинен пам'ятати, що має обов'язки і відповідальність", - резюмувала Меркель.

Нагадаємо, сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд проводять двосторонні переговори у Берліні, де, крім іншого, обговорять підготовку саміту ЄС 3 лютого на Мальті, а також святкування в кінці березня в Римі 60-ї річниці підписання Римського Договору.

Як відомо, 15 січня президент США Дональд Трамп в інтерв'ю газетам Times і Bild назвав міграційну політику канцлера ФРН Ангели Меркель "катастрофічною помилкою". Це висловлювання Трампа було розкритиковане посадовцями Європи.

У Франції назвали випади Трампа у бік Меркель неприйнятними.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme