Облрада спробує втихомирити багатотисячні "госпітальні" протести на Вінниччині

Депутати Вінницької облради збирають підписи, щоб скликати позачергову сесію

Облрада спробує втихомирити багатотисячн…

Вчора, 26 січня, відбулась зустріч депутатів Вінницької обласної ради, громадських діячів та активу Шаргородського району з чиновниками ОДА, відповідальними за скандальний поділ області на госпітальні округи - заступником голови ОДА Ігорем Івасюком та керівником департаменту охорони здоров'я ОДА Людмилою Гробович, передає кореспондент Depo.Вінниця.

В результаті тривалих "гарячих" дискусій більшість депутатів погодилась, що межі госпітальних округів треба "перекроїти", адже існуюча "нарізка" не має нічого спільного із доступністю надання медичних послуг. В той же час народні обранці наголосили, що реформа медичної галузі на часі, однак її варто проводити на більш високому професійному рівні. А головне - вчасно та коректно інформувати людей про майбутні зміни, мовляв, якби чиновники провели широку інформаційну кампанію з населенням, градус протестів був би значно менший.

Зрештою депутати вирішили створити робочу групу, до складу якої увійдуть представники комісії з питань охорони здоров'я, соціального захисту та зайнятості населення, троє представників департаменту охорони здоров'я ОДА, по одному представнику від фракцій в обласній раді, а також присутні на зібранні голови районних, міських обласного та районного значення рад. Комісії доручили детально дослідити питання та напрацювати можливі варіанти виходу із госпітальної кризи, яка "накрила" Вінниччину.

Також народні обранці ініціювали збір підписів для скликання позачергової сесії. Якщо їм вдасться набрати 28 підписів, то заступник голови облради Людмила Щербаківська зможе скликати позачергову сесію, яка й має поставити "крапку" у питанні формування госпітальних округів. За результатами позачергової сесії, вінницькі депутати офіційно звернуться до Міністерства охорони здоров'я і Кабінету Міністрів України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme