UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Новий президент Гамбії повернувся в країну

У четвер, 26 січня, новий президент Гамбії Адама Барроу повернувся на батьківщину та приступив до виконання своїх обов'язків

Барроу повернувся до Гамбії після того, як його попередник залишив межі країни, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Раніше Адама Барроу заявив, що державна казна виявилася порожня після того, як попередній лідер Яйя Джамме покинув країну. Перед тим як виїхати з країни, Джамме повідомив, що відмовляється від боротьби за владу. За деякими даними, Джамме зараз знаходиться в Екваторіальній Гвінеї, проте влада країни не підтверджує цю інформацію.

Нагадаємо, підрозділи армії Сенегалу увійшли на територію Гамбії. Мета операції під назвою "Відновлення демократії" було змусити колишнього президента країни Яйю Джамме поступитися влада Адаму Барроу, обраному новим главою держави.

Про участь у військовій операції заявили також Нігерія і Гана. В цілому, у операції брали участь близько семи тисяч військових з країн Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС).

У грудні Джамме відмовився визнати поразку на президентських виборах, в ході яких, згідно з офіційними даними, за Берроу проголосували 45,5% виборців, в той час як кандидатуру Яхьї Джамме підтримали близько 36,7% тих, хто прийшов на виборчі дільниці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme