UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На запорізькій п'ятиповерхівці відкрили меморіальну дошку легендарному силачеві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Меморіальну дошку найсильнішій людині планети 60-х років, легендарному силачеві Леоніду Жаботинському відкрили у Запоріжжі сьогодні, 27 січня

На запорізькій п'ятиповерхівці відк…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Завтра, 28 січня, Леоніду Жаботинському мало б виповнитися 79 років. На жаль, рік тому, 14 січня 2016-го серце легендарного важкоатлета, що прославив країну і рідне Запоріжжя, перестало битися. До двох дат - річниці зі дня смерті та 79-ой річниці зі дня народження - на будинку, де мешкав найсильніший чоловік планети і де зараз живе його вдова, - на вулиці Шкільній, 15 - встановили меморіальну дошку.

На урочисте відкриття зібралися друзі спортсмена, представники спортивних організацій, обласної і місцевої влади, вдова і син легендарного силача.

Проникливо згадав про свого товариша Народний артист України, почесний громадянин Запоріжжя Олександр Гапон.

"Його дуже важко оцінити, це така глиба, такий розум, така людяність, такий героїзм. Шкода, що він не став Героєм України… Це треба виправити… Йому жали долоню і королі, і імператори… Він справжній син свого народу, що прославляв Україну і своє Запоріжжя по всьому світу.

Дуже тяжко подумати, що його нема з нами. Я сьогодні зранку не спав і думав, навіщо я йду - не на день народження товариша, а на відкриття пам'ятної дошки. Що ж тепер я кожного дня буду проходити повз додому і вклонятися йому", - розповів Гапон.

Суперечливі почуття викликає дошка й у вдови Жаботинського Раїси Миколаївни. "Кожного дня плачу, не можу повірити, що його немає, мені важко буде дивитися на цю дошку. Я не хотіла, щоб її встановлювали тут, де я бачитиме її кожного дня", - зізналася жінка кореспондентові Depo.Запоріжжя. Утім, погодилася, поки жива пам'ять про Леоніда Івановича, живий для всіх, хто його знав, любив та шанував, і він.

Леонід Жаботинський дворазовий олімпійський чемпіон і володар титулу "Найсильніша людина планети", чемпіон Європи, п'ятиразовий чемпіон СРСР з важкої атлетики, заслужений майстер спорту.

У числі численних шанувальників таланту Жаботинського був навіть американський культурист і кіноактор Арнольд Шварцнеггер.

Пам'ять про видатного земляка запоріжці увічнили в назві вулиці і важкоатлетичної школи олімпійського резерву. Планують встановити у Запоріжжі і пам'ятник важкоатлетові.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme