На Миколаївщині та Одещині тривають масштабні військові навчання

Морпіхи віпдрацьовують посилення охорони держкордону, оборону кораблів, взаємодію з місцевою владою

На Миколаївщині та Одещині тривають масш…

В Одеській і Миколаївській областях та у північно-західній частині Чорного моря тривають навчання сил і військ Військово-Морських Сил Збройних Сил України. До навчань залучені кораблі, катери і судна, літальні апарати морської авіації, авто- і бронетехніка. Про це йдеться на сторінці ВМС у "Фейсбуці", повідомляє Depo.Миколаїв.

Учасники маневрів відпрацьовують завдання з посилення охорони держкордону на загрозливих напрямках, а також важливих державних об'єктів, взяття під контроль основних транспортних комунікацій, забезпечення протидиверсійної оборони тощо. "Метою заходів також є поглиблення взаємодії з місцевими органами влади і населенням, демонстрація бойових можливостей підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Корабельний склад проводить тактичні навчання щодо ведення мінно-загороджувальних дій, щодо організації універсальної оборони корабля, враження надводних цілей.

Морські піхотинці в стислі терміни здійснили багатокілометровий марш комбінованим способом в напрямку центральних і південних районів Одещини, після чого одразу ж приступили до виконання поставлених завдань – посилення охорони одного із мостів, інших важливих об'єктів, патрулювання транспортних комунікацій, розвідувально-пошукових дій. Крім того, військовослужбовці проводять заходи патріотичного спрямування.

Так, у місті Білгород-Дністровський на території військової частини морпіхи демонстрували місцевим мешканцям і групі молоді шкільного віку зброю, озброєння та військову техніку, а також бойові можливості підрозділу, зокрема, такі елементи, як дії морської піхоти у місті, дії розрахунку 120-міліметрового міномету, надання першої допомоги при пораненні, розмінування у місті тощо.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme