Мешканці окупованих територій зможуть продати своє житло державі, - Тука

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб вивчає можливість викупу державою у громадян права власності на житло, яке знаходиться на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областях

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Українські новини, про це на прес-конференції повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Ті люди, які були залучені до розробки даної концепції прийняли таке рішення - переселенці можуть (виключно за згодою), надавши певні документи, які свідчать про право власності на житло на непідконтрольною або окупованій території, передати право власності на це житло", - сказав він.

Тука також уточнив, що це може виступити фінансовою гарантією для залучення коштів на придбання житла, однак цей механізм поки не відпрацьований.

Заступник міністра навів приклад практики, до якої вдаються в Ізраїлі: держава виділяла певну суму особам, які не мали можливості користуватися своїм житлом, на придбання житла на вторинному ринку або інвестування в будівництво житла в обмін на право власності на їхнє житло.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme