UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Луценко: Загиблі в Княжичах ДСОшники, імовірно, грабували будинок

Груднева стрілянина в Княжичах, у якій загинули п'ять правоохоронців, сталася після того, як самі ж силовики пограбували будинок у селищі

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua із посиланням на ТСН.

"Давайте прямо скажемо: будинок був пограбований двічі! Спочатку професійними грабіжниками, і, ймовірно, це зробили також працівники поліції охорони – ДСО. Які прибули на виклик, як уже перша хвиля грабіжників від'їхала", - заявив керівник ГПУ.

Ця заява змінює картину трагедії в Княжичах, бо досі в поліції твердили, що запланований грабіж не відбувся, а троє підозрюваних, почувши стрілянину між силовиками, відмовилися від свого плану, намагалися втекти і їх затримали аж під Києвом. Однак коли від генпрокурора чекали озвучення прізвищ винуватців – керівників так званої спецоперації – Луценко заявив, що першим відкрив вогонь працівник поліції охорони, а група, яка виїхала на зниклу сигналізацію в будинку, його ж і грабувала. "У нас є докази того, що вони винесли з уже пограбованого приміщення елітні спиртні напої і тут помітили розвідників, які за цим слідкують. А далі відбулось те, що відбулось", - заявив керівник Генпрокуратури.

У керівництві Держохорони твердять, що її співробітники не мають права заходити в будинок без господаря. Там кажуть, що їхні оперативники лише оглядали двір, а репутація їх свідчить проти версії Луценка – жодних претензій чи проблем, бійців ДСО планували переводити в офіцери.

Батько одного з убитих полісменів Олександр Орлов до озвученої генпрокурором інформації має багато питань: куди поділося начебто викрадене спиртне, чому досі господиня дому в протоколі допиту говорила лише про запаковані і готові до виносу картини, а факт грабежу заперечувала та інші. "Має бути акт! Тобто господарка будинку повинна була сказати, що в мене вкрали алкоголь такий-то – бренді, віскі – на таку-то суму. Це має бути в протоколі огляду, там повинні бути відбитки пальців. Усе це має бути зараз показано паном Луценком!", - твердить він.

Поки ж сам Луценко визнає, що показати й розказати про трагедію потрібно ще багато. "Тепер ми знаємо, що розвідники доповідали своєму керівництву, що в будинку навпроти відбулося проникнення, і на першому, і на другому поверсі ходять невідомі з ліхтариками. Тобто відбувається пограбування. Чому допустили завершення пограбування, допустили завантаження автомобіля і дозволили довезти це аж до Києва, і тільки там їх затримали – це також предмет слідства", - запевняє він.

Нагадаємо, що за перестрілку в Княжичах покарали два десятки правоохоронців, а керівнику тієї операції "світить" умисне вбивство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme