UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Краматорськ і Слов'янськ потрапили в карантинну зону через африканську чуму свиней

Краматорськ потрапив в зону карантинного нагляду через виявлення в Слов'янську випадку африканської чуми свиней

Як повідомляє АКМЦ, міська надзвичайна протиепізоотична комісія прийняла оперативні заходи для запобігання поширенню захворювання, передає Depo.Донбас.

Зокрема, за роботою продовольчих ринків, торгівлею тваринами, а також подвірного забою тварин буде забезпечений суворий ветеринарно-санітарний контроль. Також буде здійснюватися нагляд і за переміщенням свинопоголів'я і діяльністю свиногосподарств усіх форм власності.

"Торгівля на ринках живими свинями, м'ясом з них і продуктами свинарства, постачання населенню продуктів тваринництва без наявності супровідних ветеринарних документів буде заборонена. Заборонять і ввезення в Краматорськ живих свиней і м'яса зі Слов'янська та інших неблагополучних районів, де були виявлені випадки африканської чуми свиней. Стежити за цим процесом відділ поліції ГУ Національної поліції України в Донецькій області. Їм же доручено посилити роботу з припинення торгівлі продуктами харчування тваринного походження в невстановлених місцях", - йдеться у повідомленні.

Фермери повинні забезпечити дотримання "закритого" режиму роботи господарств, які вирощують свиней. Ті свиногосподарства, які не можуть забезпечити "закритий" режим роботи повинні будуть припинити свою діяльність. У разі захворювання і загибелі диких і домашніх свиней обов'язково проводитися відбір патологічного матеріалу і направлятися для дослідження в спеціалізовану лабораторію ветеринарної медицини.

Зазначається, що протягом 2016 року в Україні зареєстровано 91 випадок африканської чуми свиней, 84 - домашні свині, 7 - дикі. У 2017 році вже зареєстровано 3 випадки такої чуми - в селі Чмирівка Старобільського району Луганської області, територіально наближеного до Донецької області, і в Слов'янську, де в приватному дворі на вул. Степова був встановлений факт загибелі трьох голів свиней віком 5-6 місяців. При розтині підтверджена африканська чума свиней.

нагадаємо, що африканська чума свиней не становить загрози для людей, але для домашніх і диких свиней це висококонтагіозне вірусне захворювання.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme