Грузина, який воював за Україну проти бойовиків на Донбасі, звільнили з-під варти

Наразі він вийшов зі стін Лук'янівського СІЗО

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Зокрема, за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура міста Києва скасувала тимчасовий арешт громадянину Грузії Гії Церцвадзе.

За інформацією грузинської сторони встановлено, що вказана особа була безпосередньо задіяна у справах, що є важливими для безпеки і територіальної цілісності Грузії, та його екстрадиція до Російської Федерації може негативно позначитися на державних інтересах Грузії.

Крім того, підтверджена участь Гії Церцвадзе протягом 2014-2015 рр. у бойових діях на боці збройних сил України при проведенні Антитерористичної операції на сході України.

На даний час Гію Церцвадзе звільнено з Київського СІЗО.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що якщо є будь-яка обставина, що вказує на загрозу смерті або застосування тортур на Росії до затриманого бійця АТО громадянина Грузії Гії Церцвадзе, Україна відповідно до міжнародних зобов'язань відмовиться від його передачі Росії.

Довідка: Громадянин Грузії Гія Церцвадзе був затриманий українськими силовиками 15 січня 2017 року в аеропорту Жуляни. Його оголосила у міжнародний розшук Росія за обвинуваченням в умисному вбивстві та замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme