UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Бойовики не пропустили на окупований Донбас "гуманітарку" ООН

Бойовики у четвер не пропустили на окуповану територію Донбасу 24 автомобілі з гуманітарним вантажем від ООН, дозволивши рух лише одному з них

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Оксана Іванець, передає Depo.ua.

"Впродовж першої половини дня прикордонники на КПВВ "Новотроїцьке" здійснили оформлення гуманітарного вантажу від ООН. У гумконвої йшли вантажі на непідконтрольну територію, це були будматеріали та медикаменти. Всього було оформлено 25 автомобілів і вже в 17 годин, після закінчення роботи КПВВ, прикордонники отримали інформацію, що на непідконтрольну території було пропущено лише 1 автомобіль, ще 23 були повернуті на контрольовану територію без будь-яких пояснень. Ще один залишився у "сірій зоні" через несправність в самому автомобілі, про його долю нічого не знаємо. Всі інші 23 автомобілі прибули через КПВВ "Новотроїцьке", зараз вони знаходяться на території логістичного центру", - розповіла вона.

За словами Іванець, про інцидент прикордонники повідомили місії ОБСЄ і в штаб АТО. У п'ятницю автомобілі мають намір повернутися на підконтрольну Україні територію, до ОРДЛО вони їхати не планують.

У Держприкордонслужбі також підкреслили, що це перший подібний випадок, коли бойовики не пропускають на підконтрольну собі територію автомобілі з міжнародною гуманітарною допомогою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme