Жака Ширака хочуть висунути на Нобелівську премію миру

Прихильники колишнього президента Франції Жака Ширака запропонували висунути його на Нобелівську премію миру

Лист з відповідним проханням було надіслано в Осло в понеділок, 23 січня, повідомляє Depo.ua з посиланням на Le Figaro.

 "Ми вважає своїм обов'язком зробити так, щоб голос миру був почутий у світі, де процвітає насильство і невизначеність, тому що наразі необхідно нагадати тим, хто відповідальний за мир, що слід почати діяти", - йдеться в листі.

Лист підписали в тому числі колишній прем'єр-міністр при Шираку Жан-П'єр Раффарен і колишній міністр фінансів Франції Т’єррі Бретон.

За інформацією видання, прихильники та друзі Ширака створили асоціацію "Жак Ширак: за діалог і мир" для підтримки його кандидатури.

Ініціативу висунути колишнього президента на премію миру підтримали 280 парламентаріїв, серед яких більшість - представники Республіканської партії.

Як заявив Т’єррі Бретон, зовнішня політика Жака Ширака була "багатосторонньою, вдумливою", він був толерантним і намагався "зберегти світові культури, які перебували на порозі зіткнень цивілізацій".

Жак Ширак був президентом Франції з 1995 по 2007 рік.

Нагадаємо, у 2016 році Нобелівську премію миру вручили президенту Колумбії Хуану Мануелю Сантосу за рішучі зусилля, докладені для досягнення миру у країні після 50 років збройного конфлікту з ліворадикальним повстанським угрупованням FARC.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme