З "Л-ДНР" вивозять контрафактне золото, горілку та вугілля, - Снєгирьов

З окупованих проросійськими бойовиками територій Донбасу незаконно вивозять алкоголь, вугілля, а також контрафактне золото

Про це повідомив громадський діяч Дмитро Снєгирьов, передає Depo.Донбас з посиланням на "112 Україна".

Прямує все це, за його словами, на підконтрольну Києву територію.

"Під тим вугіллям, який нам постачають з окупованих територій, вивозиться не тільки так зване антрацитове вугілля, але й продукти харчування, контрафактні тютюн, горілка і ліки. Зараз на окупованих територіях зосереджено контрафактне виробництво горілки. Це донецький "Олімп" та луганське підприємство "Луга Нова". Луганська "Луга Нова" чудесним чином збільшила вшестеро виробництво своєї продукції в порівнянні з довоєнним. Якщо до війни вироблялося 200 тис. пляшок, то зараз 1,2 млн... Нас труять сурогатом, і цей сурогат вивозиться під вугілля. Ці факти зафіксовано співробітниками ДФС. Вагонами вивозиться і так зване контрафактне золото, виробництво якого налагоджено в місті Ровеньки на заводі "Агат"... Якщо ми не перекриємо цей трафік, Україна опиниться перед фактами економічної диверсії. Якість того золота, яке йде з тих територій, не контролюється, але на ньому дивним чином стоять клейма українських товаровиробників", - заявив він.

Снєгирьов додав, що крім антрациту вивозиться вугілля марки "Т", яке використовують як альтернативу першому. "Але якість цього вугілля значно нижче і собівартість менше. Собівартість цього вугілля в "ЛНР", "ДНР" становить приблизно 350-500 грн, Україна закуповує втричі дорожче. Зараз в Україні працюють сім станцій, які змушені використовувати антрацит... В Україні є всі можливості відмовитися від закупівлі цього вугілля та все ж знайти альтернативу донбаському вугіллю", - переконаний він.

Повідомлялося, що заблокована одна ділянка залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля Гірське-Золоте.

Згодом блокувальники заявили про перекриття станції Світланове в Луганській області.

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував блокування активістами залізниці на Луганщині.

Нагадаємо, голова Луганщини Юрій Гарбуз вважає, що блокування залізниці несе ризик для енергозабезпечення центральних і навіть західних областей України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme