UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як біатлоністи просять IBU захистити їх від росіян

Повний текст петиції про посилення боротьби із допінгом підписали понад 150 спортсменів з 25 країн і направили в Міжнародний союз біатлоністів

Про це повідомляє Depo.Сектор.

Ось текст петиції.

"Шановні члени Виконавчого комітету Міжнародного союзу біатлоністів (IBU)!

Ми, що нижче підписалися спортсмени IBU, підтримуємо раніше висловлені заяви і закликаємо IBU до швидких і рішучих дій щодо захисту чистого спорту, Кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) та етичних норм, викладених в Конституції і Правилах IBU, яких ми, як чисті спортсмени, дотримуємося.

Як чисті спортсмени, що змагаються на Кубку світу, чемпіонаті світу та Олімпійських іграх, ми з готовністю виконуємо уніфіковані антидопінгові правила. Ми жертвуємо нашим правом на особисте життя, щоб гарантувати, що абсолютно кожен день ми доступні для антидопінгового тестування без попереднього повідомлення. Ми з готовністю йдемо на ці незручності, щоб гарантувати захист права кожного спортсмена на участь в змаганнях без допінгу.

Ми приймаємо і розуміємо, що IBU в даний час проводить внутрішнє розслідування щодо конкретних спортсменів, зазначених в доповіді Макларена від 9 грудня. Ми настійно закликаємо продовжити ці розслідування, акцентуючи увагу на забезпеченні цілісності та справедливості наших змагань в поточному сезоні.

Ми визнаємо, що IBU потрібен час для належного розслідування випадків конкретних спортсменів, згаданих у доповіді Макларена. Проте, ми розчаровані, що після багаторазових пропозицій від спортсменів і федерацій протягом останніх семи років, IBU НЕ посилив правила, щоб заздалегідь запобігти допінговому скандалу, описаному в звіті Макларена. Тепер, без сумніву, ясно, що наші правила IBU були і є недостатніми для запобігання застосування допінгу.

У 2009 році, задовго до виявлень Макларена, 20 федерацій - членів IBU підписали петицію, що закликає до сильнішого покарання за систематичне застосування допінгу. Крім того, Комітет Спортсменів IBU висунув пропозицію до Виконавчого комітету IBU в травні 2016 року, закликаючи до схожих дій.

Для того щоб запобігти застосуванню допінгу в майбутньому, ми повинні посилити правила IBU, що стосуються порушень антидопінгового Кодексу, скоєних спортсменами і федераціями. Правила IBU повинні повністю перешкоджати спортсменам і федераціям, які замислюються про прийом допінгу. Відповідно, ми закликаємо до наступних змін:

1. Більш тривалі терміни дискваліфікації (до 8 років) для спортсменів, які порушили антидопінгові правила;

2. Більш високі штрафи (до €1 000 000) для федерацій, чиї спортсмени порушили антидопінгові правила;

3. Зниження сезонних квот на старт на Кубку світу, чемпіонаті світу та Олімпійських іграх для федерацій з одним або більше спортсменом, які порушили антидопінгові правила.

У нас немає часу чекати до наступного Конгресу IBU в 2018 році. З огляду на безпрецедентний і невідкладний характер ситуації, що склалася, Виконавчий комітет IBU повинен діяти на захист цілісності нашого виду спорту, збереження справедливих змагань і здоров'я всіх спортсменів. Ці заходи повинні бути прийняті якомога швидше. Якщо ці заходи не можуть бути прийняті Виконавчим комітетом як "невідкладні", Виконавчий комітет повинен скликати екстрене засідання Конгресу IBU, щоб прийняти ці зміни негайно.

Заходи, які в першу чергу гарантують усім учасникам змагань, що допінг і порушення Кодексу ВАДА неприпустимі в будь-якому вигляді на будь-якому рівні. Покарання за вживання допінгу будуть швидкими і суворими. Тільки тоді ми, спортсмени, і наші вболівальники зможемо бути впевнені, що IBU дійсно проявляє нульову терпимість до допінгу.

Ми, що нижче підписалися спортсмени, єдині в захисті фундаментального права кожного спортсмена брати участь в змаганнях без застосування допінгу. Ми готові нести будь-який тягар, щоб сприяти справедливості, рівності і здоров'ю для спортсменів у всьому світі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme