Вчені: Секс приносить біль кожній тринадцятій жінці

Гінекологи з Університету Глазго, опитавши більше шести тисяч жінок, з'ясували, що кожна тринадцятий статевий акт приносить хворобливі відчуття

Згідно з дослідженням, опублікованим в Міжнародному журналі акушерства і гінекології, у кожної тринадцятої жінки спостерігаються ознаки діспареуніі (хворобливого статевого акту), передає Depo.ua з посиланням на Life.

Причому незалежно від сили хворобливих відчуттів і того, де проявляється біль, всі жінки вважають за краще уникати говорити про цю проблему.

Команда дослідників під керівництвом доктора Кірстін Мітчелл з Університету Глазго провела дослідження, в якому взяли участь 6669 сексуально активних жінок. У кожної з них дослідники взяли інтерв'ю, в якому попросили розповісти про своє статеве життя і проблеми, пов'язані з нею. Інтерв'ю було анонімним, і жінки не боялися розповідати дослідникам про найінтимніше.

Обробка отриманих даних показала, що 7,5 відсотка жінок повідомили в опитуваннях про болючі відчуття під час і після сексу. Велика частина з них у віці від п'ятдесяти до шістдесяти років, вже після менопаузи. Однак друга за чисельністю категорія, яка повідомила про хворобливість статевого акту, - це дівчата від 16 до 24 років.

Дослідники пояснюють це тим, що молоді жінки, які щойно почали статеве життя з постійним партнером, не можуть повністю розслабитися під час сексу. Крім того, вони бояться, що їх скарги на болі під час сексу можуть пошкодити або перешкодити стосункам. Проблема в тому, що неприязне ставлення до сексу через больові відчуття може згодом вплинути на якість статевого життя і сформувати негативне ставлення до статевих актів. Дослідники нагадують, що у всіх випадках прояви хворобливих відчуттів в сексі варто звертатися до лікаря і спробувати з'ясувати причину, щоб усунути її. Мовчати ж про те, що вам боляче, не можна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme