У прокуратурі розповіли, кому водій гумконвою Ахметова віз військові рації

Правоохоронці встановили, що затриманий водій вантажного авто в колоні гуманітарного штабу "Допоможемо" фонду Ріната Ахметова планував передати радіостанції бойовикам "ДНР"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

"Водій автомобіля, 36-річний мешканець м. Донецька намагався перевезти вказані радіостанції до тимчасово окупованої території Донеччини, щоб у подальшому передати представникам терористичної організації "ДНР", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що його дії кваліфіковані за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння терористичної організації)".

"Суд підтримав клопотання прокуратури Донецької області і помістив під варту водія на 60 діб. Зараз він знаходиться в СІЗО. Досудове слідство проводять співробітники управління СБУ в Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 20 січня співробітники спецпідрозділу "Фантом" ДФС України разом із правоохоронцями на КПВВ "Новотроїцьке" в палетниках причепів транспортних засобів марки "DAF", які рухалися в колоні гуманітарного штабу "Допоможемо", виявили заборонені для перевезення предмети. А саме: радіостанції та складові до них.

Зазначається, що гуманітарний штаб "Допоможемо" організований бізнесменом Рінатом Ахметовим. Дана благодійна організація займається доставкою гуманітарних вантажів в Донецькій області, зокрема, на непідконтрольною території.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme