У окупановній Керчі пляжі усипані трупами дельфінів (ФОТО 18+)

У Керчі зафіксовано масову загибель дельфінів, трупи з пляжів прибирати ніхто не поспішає

У окупановній Керчі пляжі усипані трупам…

На декількох пляжах міста вже більше тижня лежать останки тварин, передає Depo.ua з посиланням на "РИА Новий день".

Співробітники лабораторії з хвороб риб Керченської філії Азовського науково-дослідного інституту рибного господарства настійно рекомендують городянам не ховати тварин самостійно, так як причина їх загибелі невідома. Однак і спеціальні служби цим не займаються.

Напередодні активні громадяни передали звернення керченському градоначальнику Володимиру Подліпенцеву, закликаючи звернути увагу на цей факт. Поки в місті встановилася морозна погода, і процеси розкладання йдуть повільно, але варто стовпчику термометра поповзти вгору, гниття трупів прискориться.

Як розповів завідувач сектором іхтіопатології Керченської філії АзНДІРГ В'ячеслав Мальцев, напередодні вони обстежили труп одного з дельфінів. Ним виявилася загибла азовка.

"Не дивлячись на те, що труп був сильно пошкоджений, ознак заплутування в сітях не виявлено. Наявність трупів на керченських берегах - явище нехарактерне для цієї пори року. Біологія дельфінів така, що зараз вони повинні бути далеко від протоки - на Південному березі Криму або біля берегів Кавказу. Ми почали розслідування. Оскільки від громадян надійшли звернення про масовий характер загибелі тварин, то ми підключаємо Росприроднагляд для більш масштабної перевірки, - повідомив біолог.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme