Третя річниця кривавого розгону: запоріжці знову вийшли на Майдан

Третю річницю розгону запорізького Майдану містяни зустріли на тому ж самому місці, де 26 січня 2014-го їх били кийками

Третя річниця кривавого розгону: запоріж…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Щоб згадати кривавий розгін запорізького Майдану 26 січня 2914 року, запоріжці зібралися на тому ж місці, де відбувалися трагічні події - під стінами ОДА, на площі, що тепер має назву Героїв Революції Гідності.

Не зважаючи на морозну погоду, зібралися понад сотня містян, в основному активісти запорізьких майданів. Але прийти змогли далеко не всі, бо чимало людей зараз на передовій, як, приміром, свободівець Тимур Книш.

Мітинг традиційно розпочали з Гімну та молитви за Україну, яку очолили священики УПЦ Київського патріархату. Також вшанували хвилиною мовчання Небесну Сотню та загиблих воїнів на сході.

Потім, хто хотів, мав слово. Говорили про трагічні події трирічної давнини – коли під орудою тодішньої влади міліціонери разом із тітушками розганяли запорізький Майдан, кийками калічили активістів, "зачищали" довколишні квартали.

98-річний ветеран Другої світової війни Іван Залужний нагадав запоріжцям про свого внука Івана Гутник-Залужного, який загинув 10 серпня 2014 року на блокпосту від куль російських окупантів на Донеччини.

По закінченню мітингу всі учасники пішли до кінотеатру Довженка на прем'єру документального фільму "26/01/14", створеного Громадським ТБ.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme