Трамп через Палестину на 40% скоротить фінансування ООН, – NYT

Адміністрація президента США Дональда Трампа готує укази, що передбачають суттєве зменшення фінансування ООН та інших міжнародних організацій

Про це повідомило видання The New York Times, яке ознайомилося з проектами документів, передає Depo.ua.

Один з указів передбачає скорочення фінансування як мінімум на 40% будь-якої установи ООН або іншого міжнародного органу в разі, якщо до їх складу входять Палестинська національна адміністрація (ПНА) або Організація звільнення Палестини (ООП), або у разі ухилення від виконання санкцій проти Ірану і КНДР.

Документ також пропонує повністю припинити фінансування організацій, "які контролюються або перебувають під впливом будь-якого того, хто спонсорує тероризм держави".

Газета зазначає, що у разі прийняття указу, робота структур ООН "може бути істотно урізана", оскільки вони "щорічно отримують від США внески в розмірі мільярдів доларів".

Ще один документ наказує переглянути всі діючі та майбутні договори, укладені з кількома державами. Зокрема, пропонується вихід з угод, які "безпосередньо не пов'язані з національною безпекою, екстрадицією або світовою торгівлею".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme