UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Сумиобленерго" вигідно скуповує у населення "зелене" світло

Власники домашніх сонячних електростанцій продають електрику по 5 грн за кВт/годину

"Сумиобленерго" вигідно скуповує у насел…

На території Сумської області працює 20 приватних домогосподарств, які здійснюють продаж компанії електричної енергії, виробленої генеруючими установками з енергії сонячного випромінювання, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу ПАТ "Сумиобленерго".

У 2015 році було лише 7 таких приватних домогосподарств. У ПАТ "Сумиобленерго" повідомляють, що виконуючи програму державної підтримки розвитку нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, компанія завжди йде назустріч тим споживачам, які прагнуть розвивати альтернативну енергетику, й якнайшвидше реалізує приєднання таких установок до електромереж області.

На законодавчому рівні в Україні, яка є членом Енергетичного співтовариства ЄС та країн Південно-Східної Європи, закріплено ''зелений'' тариф як економічний механізм, спрямований на заохочення генерації електроенергії.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг "Про встановлення "зелених" тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств" затверджено нові "зелені" тарифи на електроенергію, які набрали чинності з 13.01.2017. Наразі кожна кВт/година коштує 4 грн 98 коп.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme