UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стрічку про розгін запорізького Майдану автори і герої допрацювали під час прем'єри

У запорізькому кінотеатрі ім. Довженка з аншлагом відбулася презентація документального фільму 26/01/14

Стрічку про розгін запорізького Майдану…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Майже півторагодинний фільм розповідає про події, що відбулися у Запоріжжі рівно три роки тому - 26 січня 2014-го. Тоді міліція і тітушки жорстоко розправилися з активістами, які після багатотисячного мітингу вирішили залишитися на площі перед Запорізькою обладміністрацією (зараз це майдан Героїв Революції Гідності) на ніч.

Автори - продакшн-студія Digger і Громадське ТБ Запоріжжя - намагалися реконструювати події того дня, вечора і кривавої ночі. Про те, що відбувалося, розповіли безпосередні учасники, причому майже зі всіх боків протистояння: майданівці, журналісти, правоохоронці і навіть переконаний антимайданівець, який, щоправда, не брав участі ані в бійках з активістами, ані в розгоні.

Прем'єра стрічки відбулася з аншлагом - у малому залі кінотеатру, де автори вирішили презентувати фільм, було майже не проштовхнутися. При цьому атмосфера панувала ледве не родинна, адже тут переважно зібралися учасники подій, які, за словами документалістів, були не лише героями, а й і співавторами фільму.

Після перегляду глядачі підтвердили своє співавторство - додали деяких подробиць, уточнили факти, порадили, яких важливих моментів не вистачає. Автори пообіцяли допрацювати фільм, враховуючи поради. Зізналися, що монтаж закінчили сьогодні о восьмій ранку, "останній глянець" наводили за дві години до початку прем'єри.

Допрацьовану стрічку глядачам обіцяють показати вже незабаром - завтра, 27 січня, вона має з'явитися на youtube-каналі Громадського ТБ Запоріжжя. Автори готові безкоштовно запропонувати фільм будь-яким каналам, утім, не відмовляться від матеріальної підтримки всіх бажаючих.

Нагадаємо, у третю річницю кривавого розгону запоріжці знову вийшли на Майдан.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme