UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, хто може стати першим в світі доларовими трильйонером

У засновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого наразі оцінюється в ,4 мільярда, є всі підстави стати першим в світі доларовими трильйонером

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на КП.

Хоча, це може статися лише через чверть століття - до 86-річчя Гейтса, йдеться в звіті "Економіка для 99%", який підготувало міжнародне об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam.

До такого висновку експерти прийшли після того, як з'ясували, що розмір статків найбагатших людей світу в останнє десятиліття постійно зростає.

Як зазначається у новому звіті Oxfam, якщо в 2009 році 793 мільярдерам належав капітал у 2,4 трильйона, то до 2016 року вони мали вже п'ять трильйонів. Тобто щорічний приріст становив 11%.

Дослідники Oxfam також повідомили про рекордний розрив між багатими і бідними в світі. За їх даними, всього вісім найбагатших людей планети володіють таким же статком, як і половина жителів Землі (3,6 мільярда чоловік).

Цю вісімку очолює Білл Гейтс ( млрд). У tкс-президента Inditex Амансіо Ортеги млрд. Третю сходинку п'єдесталу багатства займає американський підприємець Уоррен Баффет зі статком майже млрд.

Далі в списку мексиканський бізнесмен Карлос Слім Елу ( млрд), глава компанії по електронній торгівлі Amazon Джефф Безос ( млрд), засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг ( млрд), глава корпорації Oracle Ларрі Еллісон (,6 млрд) і власник агентства ділової інформації Майкл Блумберг ( млрд).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme