СБУ затримала злочинців, що ошукували українців на "здачі" елітних котеджів в Карпатах і Києві

Шахраї пропонували в оренду елітну нерухомість, зокрема, в Криму і Карпатах, але зникали з передплатою

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у прес-центру УСБУ в Запорізькій області.

Організовану групу злочинців, яка через інтернет ошукувала громадян, затримали співробітники обласного УСБУ, поліції та прокуратури під час спільної спец операції.

Встановлено, що через інтернет злочинці «здавали» в оренду житло по всій України. Перевагу віддавали елітним котеджам та квартирам, розташованим в Карпатах та Києві. В дійсності, виставлене в об’явах житло існувало, але ніколи їм не належало. Отримавши від замовника передплату шахраї зникали. Гроші знімали з банківських карток у Запоріжжі та Кривому Розі.

Правоохоронці встановили місце адміністрування оголошень про здачу житла у Кривому Розі і затримали трьох членів злочинної групи.

З’ясувалося, що шахраї не гребували іншими злочинами - під час обшуків у них знайшли двадцять одну купюру номіналом п’ятсот гривень з ознаками підробки, елементи оснастки та обладнання для їх виготовлення, паспорти громадян України, технічні паспорти на автомобілі, посвідчення працівників силових структур, бланки, печатки та штампи з явними ознаками підробки, а також два бойових пістолети ТТ, два пістолети Револьвер та близько ста набоїв до них.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Нині вирішується питання про оголошення затриманим підозри та обрання запобіжного заходу.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme