СБУ шукає паралелі у замаху на Геращенка та вбивстві Шеремета

Служба безпеки активно відпрацьовує елементи схожості у замаху на нардепа Антона Геращенка та вбивстві журналіста Павла Шеремета 

Про це на прес-конференції заявив голова СБУ Василь Грицак, передає Depo.ua.

"Справу про підготовку вбивства нардепа розслідує СБУ, справу про вбивство Шеремета розслідує Нацполіція, там інша кваліфікація. Якщо ми знайдемо елементи, які будуть нагадувати за способом вчинення чи за іншими ознаками вбивство Шеремета, ми обов'язково розслідуємо ці речі., ми їх і зараз відпрацьовуємо", - сказав Грицак.

Нагадаємо, що 21 січня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради України. Представники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Згодом з'ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка. Вчинити злочин мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їхні дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в російському Бєлгороді.

Геращенко вважає, що йому поталанило не повторити долю журналіста Павла Шеремета, підірваного півроку тому в Києві: СБУ вчасно виявила прибуття на територію України потенційних убивць.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme