UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прокуратура Парижа перевіряє дружину Фійона у справі про розкрадання

Фінансовий відділ прокуратури Франції (PNF) почав слідчу перевірку у справі про роботу дружини кандидата в президенти Франції від правої опозиції Франсуа Фійона Пенелопи як парламентського асистента чоловіка

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на RFI.

"Слідча перевірка проводиться за підозрою у розкраданні державних коштів, зловживанні службовими повноваженнями та приховуванні цих фактів", - йдеться в комюніке прокуратури.

Як повідомило раніше видання Le Canard Enchaine, протягом восьми років дружина Франсуа Фійона отримувала зарплату як парламентський асистент чоловіка. За цей час вона заробила 500 тисяч євро без врахування податкових відрахувань.

Повідомляється, що в різний час в період з 1998 по 2012 рік Пенелопа Фійон значилася парламентським асистентом чоловіка в національних зборах Франції (нижня палата парламенту), а також в редакції видання "Журнал двох світів" (La Revue des deux mondes), який належить другові Фійона Марку Ладрейту де Лашарр'єр.

"Почався сезон виливання помиїв", — прокоментував скандал навколо дружини Франсуа Фійон. В оточенні кандидата в президенти стверджують, що Пенелопа Фійон дійсно працювала парламентським асистентом.

Однак журналістам Le Canard Enchaine не вдалося знайти доказів її діяльності в Нацзборах. Сама Фійон в різних інтерв'ю неодноразово стверджувала, що далека від політики і не грає ніякої ролі в діяльності свого чоловіка.

Як зазначається, працевлаштування родичів парламентськими асистентами широко розповсюджене у французьких парламентаріїв — правда мова йде не про фіктивну, а про справжню роботу. У 2014 році від 10 до 15% з 900 парламентаріїв найняли на роботу людей з таким самим прізвищем.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme