Партії не мають права витрачати державні кошти на рекламу самих себе, - Вадим Денисенко

Закон про політичні партії потребує змін, оскільки вони використовують кошти, виділені з державного бюджету, не на функціонування партій, а на власну рекламу

Як передає кореспондент Depo.ua, про це підчас прес-конференції Комітету виборців України і видання Деловая столица: "Гроші на вітер: на що партії витрачають кошти в рамках державного фінансування" заявив народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Вадим Денисенко.

"Одна з головних проблем діяльності Верховної Ради полягає у тому, що ми дуже часто поспішаємо приймати нібито правильні рішення. Але замість того, щоб спокійно все обговорити, ми приймаємо закон, який потім потрібно удосконалювати. Класичний приклад – це закон про політичні партії. Його автором є Сергій Лещенко, який вже зараз кричить про те, що будь-які зміни до цього закону призведуть мало не до світової катастрофи. Утім, ми пропонуємо урегулювати питання, на що може витрачати гроші політична партія. У них треба в терміновому порядку відібрати можливість проплачувати політичну рекламу за державні кошти. Кошти мають йти на розбудову партійних осередків, а не на піар", - заявив народний депутат.

"Також існують глобальні проблеми з проведенням електронного декларування для двох мільйонів чиновників, які мають здати свої дані про доходи до 1 квітня. Під великим питанням є навіть не те, щоб кожному з чиновників видати електронні ключі. Глобальною проблемою є те, що не вирішено питання щодо захисту цих електронних ключів. Це спрощує доступ до всієї бази даних двох мільйонів чиновників. Тому бажано було б спочатку всесторонньо проводити обговорення. Краще ухвалити закон на місяць пізніше, але зробити його нормальним", - підсумував Вадим Денисенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme