Одеський "маєток Гаррі Поттера" можуть позбавити земельної пільги

Приватний навчальний заклад отримує пільги вже не перший рік

Одеський адвокат хоче через суд позбавити земельної пільги "маєток Гаррі Поттера", пише Depo.Одеса з посиланням на "Думську".

Містянин подав до суду на міськраду з вимогою скасувати пільгу з земельному податку, надану недержавному Міжнародному гуманітарному університету на ділянку в районі 8-ї станції Фонтану. Йдеться про землі у самого моря, на якій стоїть корпус, відомий одеситам як "маєток Гаррі Поттера".

За словами адвоката, його як представника громади міста, обурює факт отримання пільги приватним вузом, одним із засновників якого є офшорна компанія.

"Досить "тихо" серед активної частини громадськості нашого міста пройшло рішення ОМР N1435 від 07.12.2016 про призначення пільг з оплати за землю у 2017 році, - написав адвокат в Фейсбуці. - Особисто мене це рішення зацікавило не лише тим, що їм в порушення Податкового кодексу України надано індивідуальні пільги, а й тим, що таку пільгу отримало на чотири земельні ділянки ківаловське дітище - Міжнародний гуманітарний університет. Заради відновлення справедливості я сьогодні подав адміністративний позов".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme