На Сумщині підприємців "пощипують" псевдоперевіряльники з податкової

Областю шириться новий вид шахрайства - у інспекторів з'явилися конкуренти

На Сумщині підприємців "пощипують" псевд…

Державна фіскальна служба у Сумській області днями зафіксувало випадки проведення псевдоперевірок суб'єктів господарювання на Сумщині. Шахраї, представляючись або працівниками податкової служби, або працівниками управління з охорони праці, вимагають у підприємців гроші за неоформлених найманих працівників чи інші порушення трудового законодавства, пише Depo.Суми.

Починаючи з 1 січня 2017 року діюче законодавство стало суворішим до недобросовісних роботодавців, оскільки закон посилив відповідальність у разі порушення трудового законодавства.

Прес-служба управління ДФС звертає увагу, що контроль за дотриманням законодавства про працю та проведення перевірки роботодавців з питань дотримання норм трудового законодавства покладено на Управління держпраці в Сумській області, ГУ ДФС у Сумській області та органи місцевого самоврядування.

Якщо до Вас завітали "фейкові" перевіряльникі, необхідно запитати у них документи, на підставі яких проводиться перевірка, та у разі їх відсутності, повідомити про такі факти вищезазначені органи. Крім того, не зайвим буде повідомити про такі візити до управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Сумській області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme