Львівським хворим на рідкісне захворювання не вистачить допомоги і на два місяці

У Львівській області у шість разів скоротили бюджет на лікування пацієнтів із легеневою гіпертензією

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на ГО ""Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія", у Львовівідбувалося Громадське обговорення Проекту Рішення "Про обласний бюджет на 2017 рік".

У Комплексній програмі надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017 рік, в частині покращення медичної допомоги хворим на легеневу гіпертензію було передбачено кошти у розмірі – близько 4,1 млн грн. Проте невдовзі з'явився Уточнений Проект Рішення "Про обласний бюджет на 2017 рік", який не виносився на Громадське обговорення. У ньому передбачено виділення коштів у частині покращення медичної допомоги хворим на легеневу гіпертензію у розмірі – близбко 658 тис. грн.

За словами керівника благодійного фонду "Сестри Даліли", керівника кромадської організації "Асоціація Рідкісного Захворювання України – Легенева Гіпертензія" Оксани Куліш, нині у Львівській області в Реєстрі налічується 48 осіб із легеневою гіпертензією, які потребують постійного забезпечення дороговартісними медичними препаратами.

"Легенева гіпертензія - це захворювання яке призводить до потреби у трансплантації серця та легень, і смерті. Життя без ліків - 3 роки . Місяць лікування від 40-120 тисяч гривень. На жаль, про жодне систематичне отримання пацієнтами ліків не може йти мова, оскільки цих коштів навіть не вистарчає на 2 місяці лікування у 2017 році", - розповіла Оксана Куліш.

Довідка: легенева гіпертензія – це швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні - до необхідності трансплантації або ж до смерті.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme