Хмельничани підписали е-петицію з вимогою не підвищувати цін на проїзд

Необхідну кількість голосів петиція щодо недоцільності збільшення вартості проїзду в маршрутках зібрала за 12 днів

Хмельничани підписали е-петицію з вимого…

Жителі обласного центру просять владу не підвищувати вартість проїзду в маршрутках. Відповідна е-петиція за 12 днів зібрала 514 підписів, повідомляє Depo.Хмельницький.

Містяни вважають, що підвищення вартості проїзду у режимі маршрутного таксі з 3грн 50 коп. до 4 грн 50 коп, є необгрунтованою. Оскільки не виконується перевізниками умови і правила перевезення пасажирів: дотримання графіку руху, відповідність транспортних засобів безпеці пасажирів. Згадують і про порушення перевезення стоячих пасажирів. 

"Підняття проїзду можлива лиш при усунення недоліків при перевезенні пасажирів та здійснювати переважно перевезення пасажирів у звичайному режимі, - йдеться в петиції. - Звичайний режим роботи - це похвилинний графік руху автобуса по кожній зупинці через яку він проїжджає, завдяки чому можна спрогнозувати із похибкою в декілька хвилин, коли можна добратись до пункту призначення. Автобус здійснює обов'язкову зупинку, але лише на фіксованих зупинках громадського транспорту. І на такий режим руху, за законодаством автобуси мають бути не менше 22 сидячих пасажирів."

Наразі ж маршрутне таксі - це графік відправлення автобусу тільки на кінцевій зупинці і він може їхати дуже швидко, або повільно. Також автобусу дозволено зупинятись у будь-якому місці де це не заборонено правилами дорожнього руху. 

До слова, в Кам'янці-Подільському аналогічну петицію теж підтримали містяни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme