UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гундяєв хоче ще один банк для РПЦ

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило закликав депутатів Держдуми законодавчо обмежити діяльність мікрофінансових організацій в Росії і подумати про створення "банку для бідняків"

Про це передає Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"Закликаю Державну Думу поставити законодавчу перешкоду на шляху фінансових спекулянтів подібного роду. Вважаю, що це абсолютно аморальна практика лихварства в самому хижацькому своєму прояві", - сказав він під час виступу в Думі.

Патріарх впевнений, що мікропозики нерідко видаються "страждають алкогольною чи наркотичною залежністю", в результаті чого їх сім'ї змушені оплачувати борги, що накопичилися. За його словами, представники такого бізнесу є "мироїдами".

"Подібні "бізнесмени" не можуть названі інакше, ніж мироїдами, своєю жадібністю підривають ідею соціальної справедливості", - додав представник РПЦ.

Крім того, патріарх запропонував подумати про можливість створення в Росії банків для бідняків, зазначивши, що з подібним досвідом він ознайомився в Індії.

"Іноді людині просто потрібно було $ 200, щоб почати свою справу. І ось знайшлася людина, сам з будинків, який створив прекрасну систему банків для бідних - без цих божевільних відсотків, без того, щоб поневолювати людей", - сказав він.

Нагадаємо, що навколо банку "Пересвет" нещодавно розгорівся гучний скандал.

Нещодавно банк "Пересвет" заморозив видачу готівки та вкладів своїм клієнтам. Справа йде до банкрутства фінустанови.

Довідка: 49% акцій "Пересвіту" належать РПЦ на чолі з патріархом Кирилом (Гундяєвим), ще 24% - Торгово-промисловій палаті. У російській банківській системі установа займає 41-е місце за активами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme