Гонтарева готова через суд послати власників євробондів "Приватбанку" до Коломойського

Національний банк України готовий судитися з власниками єврооблігацій націоналізованого "Приватбанку"

Про це під час прес-конференції заявила голова НБУ Валерія Гонтарва, передає Depo.ua.

За її словами, власникам облігацій банку потрібно звернутися до бізнесмена-мільярдера Ігоря Коломойського, який раніше володів банком, і у нього запитати, "де поділися їхні гроші".

Зараз, на думку глави НБУ, доопрацювання потребує стратегія розвитку держбанків. Вона вважає, що "Приватбанк" зараз являє собою самий докапіталізований і найбільш чистий банк країни. Тому що на стороні активів державні цінні папери, які Мінфін випустив на 116,8 млрд грн. Крім того, є ще корпоративний портфель, 97% якого начебто належало пов'язаним з банком особам. На стороні пасивів - депозити фізичних осіб.

За її словами, ще одне завдання держави - щоб акціонери повернули гроші.

"Як мінімум якщо банк реструктуризує кредитний портфель на ринкових умовах і дасть реальні застави, то більшу частину резервів під непокриті кредитні ризики можна буде розформувати, а це близько 150 млрд грн. Тобто повернути вкладений капітал державі", – зазначила Гонатерва.

Нагадаємо, що 18 грудня 2016 року уряд націоналізував ПАТ "ПриватБанк". А 21 Мініфін придбав 100% акцій "Приватбанку" за одну гривню. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.

Кредитори "Приватбанку", які втратили близько 600 млн дол. у період роботи тимчасової адміністрації, уже подали позови до суду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme