UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Головний лікар миколаївського пологового №1 заявив, що внески породіллі роблять добровільно

Очільниця міського управління охорони здоров'я наполягає, що у разі вимагання коштів потрібно повідомляти на "гарячу лінію", і працівників звільнятимуть

Головний лікар миколаївського пологового…

Головний лікар миколаївського пологового будинку №1 Євген Волохов заявив, що в його медзакладі з породіль ніхто не вимагає оплати за палату. Люди самі, добровільно здають в благодійний фонд, хто 200 гривень, а хто і 50 тисяч. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "НикВести".

Волохов заявив про це він під час брифінгу начальника Миколаївського міського управління охорони здоров'я Лариси Дергунової. За його словами, породіллі сплачують кошти "за бажанням": "Це за бажанням жінок і за бажанням сім'ї. Якщо взяти по місту, то в пологових будинках у нас 26% народилося сільського населення, а райони нам субвенції не дають. Тому якщо є у кого-то можливість в благодійний фонд здавати гроші. Ми купували медикаменти, купували дезінфікуючі засоби, білизну... Хто 200, а є і по 5000 люди давали. Кожна людина по-своєму. Я просто не хочу говорити, кого ми оперували ніч - людина там 20 тисяч готова дати, батько готовий дати там 50 тисяч. Це індивідуально, щоб ви розуміли", - вказав Волохов.

Сама ж Лариса Дергунова наполягала на тому, що ніяких обов'язкових внесків немає. "Їх немає, і ціна не повинна встановлюватися. Якщо такі факти вимагання будуть, то прошу звертатися безпосередньо до головного лікаря цього пологового будинку. А якщо хтось не хоче відношення псувати, думають, що ще раз доведеться звернутися, то у нас працює електронне звернення, у нас "гаряча лінія". Якщо такі факти будуть, то працювати в установі ця людина не буде", - сказала Дергунова.

Головний лікар миколаївського пологового будинку №3 Анатолій Панін додав, що на сьогодні день в переліку платних послуг не існує позиції "оплата палати". "Хоча більшість вагітних чомусь задають таке питання, мовляв, скільки потрібно заплатити за палату? Всім пояснюють, що вносити плату за палату абсолютно не потрібно. Хоча на майбутнє в переліку платних послуг передбачена "плата за перебування в палаті підвищеного комфорту". Сьогодні ніхто не говорить вагітним, що потрібно платити гроші за палату", - запевнив Панін.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme