Фінкомітет Ради з'ясує, що нове правління робитиме з "Приватбанком"

Комітет ВР з фінансової політики і банківської діяльності має намір найближчим часом з'ясувати план дій нового правління "Приватбанку" щодо подальшого розвитку націоналізованої фінустанови

Про це в ефірі телеканалу "Рада" повідомив глава комітету Сергій Рибалка.

На думку народного депутата, націоналізація "Приватбанку" врятувала його від ліквідації і краху всієї банківської системи. "У ситуації з "Приватбанком", якщо вибирати - відправляти цей банк на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб або націоналізувати, безумовно, що краще націоналізувати", - зазначив він.

За словами Сергія Рибалки, вже найближчим часом комітет планує заслухати новопризначене урядом правління "Приватбанку", щоб з'ясувати його подальші плани щодо розвитку банку.

"Ми вже зустрічалися з Правлінням Національного банку. Через місяць плануємо зустрітися з правлінням "Приватбанку", щоб дізнатися, в якому стані держава прийняла цю установу, і який план дій, щоб зберегти його активи, не допустити паніки на ринку і оновити довіру до банківської системи. Також нас цікавлять плани правління з оздоровлення банку і його подальшої долі: він буде продаватися, або залишатися у власності держави", - зазначив Сергій Рибалка.

Народний депутат навів приклад роботи центробанку Японії, де за весь період кризи було ліквідовано лише три банки, а в інші держава вкладала багато коштів, щоб їх врятувати.

"Під час відрядження до Японії ми зустрічалися з багатьма представниками фінансово-банківського сектору, в тому числі і з головою Національного банку Японії, який входить до п'ятірки найвпливовіших людей світу. Під час останньої кризи в Японії вони робили все для того, щоб зберегти банки. За цей період вони ліквідували тільки три банки", - зазначив нардеп.

За його словами, в інші банки держава в Японії вкладала кошти, щоб їх зберегти. "Мені б дуже хотілося, щоб влада і Національний банк України сьогодні, за прикладом Японії, робили все можливе, щоб зберегти наші комерційні банки", - зазначив Сергій Рибалка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme