Близько 20 екс-посадовців часів Януковича уклали угоди зі слідством, – Луценко

Близько 20 осіб із числа екс-посадовців часів президентства Віктора Януковича визнали свою вину й уклали угоди зі слідством

Про це під час зустрічі зі студентами Національного університету "Києво-Могилянська академія" заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

"За новим законодавством людина, яка обвинувачується в особливо тяжких злочинах, які не стосуються іншої особи, тобто, не вбивство, не зґвалтування, не розбій, може укласти угоду зі слідством. У нас на сьогодні близько 20 угод, які свідчать про те, що ці особи є членами злочинної організації на чолі з Януковичем, якими керували або Курченко, або Клименко, або інші діячі", — зазначив він.

За словами Луценка, особи, які уклали угоду зі слідством, визнали свою провину та сплатили штрафи, деякі з них сягають до 5 млн дол.

Також Луценко підкреслив, що підозрювані вже дали покази на своє вище керівництво. "Процеси будуть не швидкими, але доказова база, я впевнений, у нас нормальна", — сказав він.

При цьому Луценко додав, що останнім свідком у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність України став спікер Верховної Ради Адрій Парубій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme