Журналістка встановила український прапор ще на одній із гімалайських вершин

Українська журналістка і телеведуча Анастасія Зайцева разом із командою професійних альпіністів здійснила екстремальне сходження на Айленд Пік

Журналістка встановила український прапо…

Туристка виконала свою заповітну мрію – будучи у вишиванці, вона встановила на вершині гори прапор України і зробила декілька патріотичних фото, передає Depo.ua.

Повернувшись додому, вона отримала свідоцтво альпініста України, адже такі сходження під силу далеко не кожному професіоналу.

Телеведуча так згадує свій нелегкий альпіністський досвід:

"Наш підйом був надзвичайно складним фізично і морально. Потрібно було підійматися по вертикальній скелі при неймовірному холоді та з важким спорядженням. Попри те, що з нами йшов досвідчений гід-шерп, який бував навіть на Евересті, так склалося, що шлях виявився сюрпризом навіть для нього. Через глобальне потепління маршрут сходження дуже змінився за останні роки. Найбільшу небезпеку я відчула, коли побачила драбини зв’язані між собою, вони лежали над проталинами у декілька десятків метрів. Хвилююче і небезпечно? Так, але відступати було нікуди. Кадри з фільму "Еверест" стояли у мене перед очима, коли в одному місці довелося переходити вузенький місток, що танув на очах".

Журналістка встановила український прапор ще на одній із гімалайських вершин - фото 1

Нагадаємо, Індія хоче переміряти Еверест.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Країна Укропів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme