За підготовку терактів у Стамбулі судитимуть сімох росіян

Турецький суд розглядає справу дев'ятьох бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава", в тому числі семи громадян Росії, які звинувачуються в підготовці терактів у Стамбулі з використанням радіоуправлямих моделей літаків

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на газету Hurriiyet.

Газета наводить прізвища підсудних - Зелімхан Цайсаєв, Аза Бепджахоба, Зукра Борчашвілі, Салман Дакал, Кіурі Хацаєв, Бекхам Алімханом, Хассан Орстхо, Фуат Гюнеш і Фатьма Алтинташ. Повідомляється, що на суді присутній перекладач з російської.

Згідно з обвинувальним висновком, теракти були заплановані на червень 2016 року, але підозрювані були затримані під час проведення розвідки з метою визначення місця атаки.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі за членство в збройної терористичної організації. У Хацаева і Орстхо були конфісковані дві моделі літаків, які, згідно з обвинувальним висновком, здатні перевозити від 17 до 50 кілограмів вибухівки. У Цайсаева були виявлені компоненти для виготовлення "жилетів смертників".

Повідомляється, що вибухівка для проведення терактів була переправлена ​​в Стамбул з південно-східної турецької провінції Шанлиурфа, що межує з Сирією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme