Виробник "Буків" програв у суді ЄС і надалі терпітиме санкції

Суд Європейського Союзу визнав законними санкції проти російського виробника систем протиповітряної оборони – концерну "Алмаз-Антей", який намагався оскаржити замороження свої активів

Феміда визнала, що Рада ЄС надала достатні докази того, що Росія відправляє зброю сепаратистам на Сході України.  А "Алмаз-Антей", що виробляє озброєння , опосередковано підтримує порушення територіальної цілісності сусідньої держави, повідомляє Depo.ua.

При цьому в суді зазначили, що Рада ЄС не зобов'язана доводити пряме використання сепаратистами зброї, виробленої концерном, щоб обґрунтувати санкції. Крім цього, на рішення про санкції не вплинула катастрофа "Боїнга", яка, як вважає слідство, був збитий ракетою комплексу "Бук", виробленого концерном.

Нагадаємо, що санкції проти "Алмаз-Антея" запроваджені влітку 2014 року в рамках розширення заборонних заходів проти Росії у зв'язку з конфліктом на південному Сході України.

Довідка: "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на Сході України 17 липня. На його борту перебували 298 людей, всі вони загинули.   

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

У жовтні 2015 року Міжнародне розслідування вже довело: "Боїнг" був збитий ракетою з установки "Бук" з території, підконтрольної бойовикам. 

Нідерландська прокуратура до 2018-го обіцяла завершити розслідування катастрофи, визначивши всіх винних поіменно.

28 вересня Міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак був збитий з контрольованої сепаратистами території Донбасу  з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

В інтернеті вже зібрали версії України, Росії та Заходу про катастрофу авіалайнера "Боїнг" на Донбасі.

У Путіна заявили, що розслідування катастрофи MH17 "приречене на провал".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme