Великий магістр посварився з Папою через презервативи

Великий магістр найстарішого з діючих в світі лицарських орденів Суверенного Мальтійського ордена Метью Фестінг погодився піти у відставку за наполяганням Папи Римського Франциска

Про це повідомив офіційний представник ордена, передає Depo.ua з посиланням на "РИА Новости".

Питання про відставку Великого магістра виникло в минулому році через серйозні розбіжності між орденом і Святим престолом. Їх причиною стала діяльність великого канцлера ордена фрайхерр фон Безелагера, який нібито погодився на роздачу контрацептивів в ході однієї з гуманітарних місій ордена в Африці.

Безелагер відкинув ці претензії, заявивши, що нічого не знав про цю акцію. Канцлеру було запропоновано піти у відставку добровільно, але він двічі відмовився це зробити.

В результаті Безелагера позбавили повноважень за порушення субординації, після чого він звернувся зі скаргою до Ватикану.

Підсумком цих дій стало створення Ватиканом спеціальної комісії з розслідування обставин, пов'язаних з нинішньою ситуацією в ордені. Спочатку Фестінг виступив різко проти таких дій Святого престолу, нагадавши про суверенність Ордена.

Однак після особистої аудієнції у Папи Великий магістр погодився піти у відставку.
Формально питання про відставку Великого магістра, чиї повноваження є довічними, буде вирішене Суверенним радою ордена. Його члени повинні зібратися в Римі найближчим часом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme