У Запоріжжі не знайшли озера, через неперейменування якого вирують пристрасті

Запорізькі депутати відклали розгляд питання щодо декомунізації озера й острова Леніна: озера, нібито, немає, місцеположення острова не з’ясоване

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Депутати Запорізької міськради виключили з порядку денного сесії, що триває сьогодні, 25 січня, проекти рішень про перейменування острова імені Леніна в Запоріжжі в острів імені Сагайдачного та озера Леніна в озеро Славутич.

Як прокоментував ситуацію міський голова, за офіційною інформацією ДП "Науково-виробниче підприємства "Картографія" в Запоріжжі немає
озера, яке називається озером Леніна. У той же час острів Леніна існує, але незрозуміло, де вони знаходяться - в межах Запоріжжя або ж Запорізької області.

Ми вивчимо ситуацію, що склалася щодо острова Леніна. Якщо буде знайдено підтвердження про його приналежність до території Запоріжжя, то Запорізькою міською радою буде прийнято рішення про перейменування, - зазначив Володимир Буряк.

Необхідно відзначити, що відповідно до закону про декомунізацію перейменування мало відбутися в 2015 році.

Відповідні питання неодноразово озвучував народний депутат від БПП Ігор Артюшенко та навіть направив до прокуратури звернення щодо гальмування міською владою питань перейменування острова і озера. У решті решт за це взялися правоохоронці.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme