У Лутковської анонсували завершення переговорів про повернення з Криму 17 ув'язнених

Переговори з Росією про переведення з Криму 17 в'язнів для продовження відбування покарання на материкову Україну практично завершилися, Київ чекає останнього слова від Москви

Про це повідомив  представник українського омбудсмена Михайло Чаплига, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що після анексії Криму до української влади звернулися ув'язнені, які були засуджені за українським законодавством і відбувають покарання в тюрмах Криму.

"Такі ж звернення вони направили російській владі. Росія погодилася передати нам цих людей, але наполягала, щоб це було за Конвенцією про передачу. Ми на це не пішли, тому що процедура за цією Конвенцією означала б, що ми визнаємо Крим частиною РФ. Переговори зайшли в глухий кут і за справу взялися омбудсмени двох країн", - розповів Чаплига.

За його словами, Київ наполягає на звичайному переведенні ув'язнених з одного пенітенціарного закладу до іншого.

"Ми звірили списки. Виявилося, що в однієї людини російське громадянство, кілька за цей час звільнилися з УДЗ. Тепер у списку 17 осіб. І українська пенітенціарна система готова їх прийняти для відбування покарання. Переговори вже на фініші. І ми чекаємо позицію, не озвучену в ЗМІ, а офіційну позицію від російської сторони", - зазначив представник українського омбудсмена.

Разом з тим, Чаплига не став прогнозувати, коли таке переведення може відбутися.

Нагадаємо, раніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила, що Росія має намір передати Україні 17 засуджених українців, які утримуються в окупованому Криму і російських в'язницях

 Валерія Лутковська відвідала Крим, щоб перевірити умови, в яких там утримуються громадяни України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme