Центральний районний суд міста Мінська визнав матеріали, розміщені на цьому мережевому ресурсі, екстремістськими. У своєму рішенні суд керувався експертним висновком республіканської експертної комісії з оцінки інформаційної продукції на предмет наявності (відсутності) в ній ознак прояви екстремізму.

"У ряді матеріалів, опублікованих на ресурсі, містяться ознаки прояву екстремізму в частині інформації, спрямованої на розпалювання національної ворожнечі або ворожнечі, пропаганду переваги або неповноцінності за ознакою національної або мовної приналежності, а також насильницьку зміну конституційного ладу Республіки Білорусь", - зазначено на сайті міністерства. Поширення таких матеріалів заборонено статтею 38 закону Білорусі "Про засоби масової інформації".

Сайт "Супутник і погром", за даними "Вікіпедії", позиціонується як інформаційний ресурс російських націоналістів. На сайті регулярно розміщуються заклики до повалення влади і революції.

На Росії щодо власника сайту Єгора Просвирнина у вересні 2015 року було порушено кримінальну справу. Його запідозрили в скоєнні злочину, передбаченого статтею 282 КК РФ "Здійснення дій, спрямованих на збудження ненависті або ворожнечі, публічно або з використанням ЗМІ". Приводом для справи стала стаття на "Супутнику і погром".