У 15 районах Хмельниччини зафіксували випадки сказу

Н Хмельниччині існує ризик інфікування збудником сказу людей

У 15 районах Хмельниччини зафіксували ви…

Лісівники Хмельниччини переймаються поширенням сказу на території області, бо існує значний ризик інфікування збудником сказу людей, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Ліси Хмельниччини".

Лисиці з'являються на вулицях міст і сіл, неадекватно поводять себе, проявляють агресівність.

 Торік зареєстровано 55 випадків захворювання тварин на сказ, у тому числі по видах: лисиці — 30, велика рогата худоба — 12, собаки — сім, коти — п'ять, щури — один. Випадки сказу зафіксовані в 15 з 20 районів області.

У 2016 році на території Хмельниччини зафіксовано п'ять випадків захворювання на африканську чуму свиней, з яких три — в приватному секторі Дунаєвецького, Летичівського, Новоушицького районів, два— в свиногосподарствах Старокостянтинівського та Полонського районів. 

Заступник начальника відділу облуправління лісового та мисливського лісогосподарства Віталій красов звертається до громадян-мисливців: "Повідомляйте користувачам угідь та в державні служби ветеринарної медицини про випадки неадекватної поведінки диких кабанів і випадки їх загибелі. Своєчасне виявлення осередку захворювання збереже популяцію цих тварин і дозволить здійснювати полювання".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme