Тернополянин збагатив інтернет-шахраїв

Майже тисячу гривень вдалося виманити інтернет-аферистам у 21-річного мешканця Кременця

Тернополянин збагатив інтернет-шахраїв…

Хлопчина думав, що допомагав коханій, а як виявилося - збагатив пройдисвітів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу поліції Тернопільщини.

Повідомлення про те, що терміново потрібні гроші для оплати вигідної покупки онлайн, надійшло кременчанину від його дівчини в "Вконтакті".

Хлопчина навіть подумати не міг, що сторінку подруги зламали, тож поспішив перевести 900 гривень на вказаний рахунок.

"Лише згодом, поспілкувавшись з дівчиною, зрозумів, що його обманули. Обидва користувачі заблокували доступ до стрінок в соцмережі, а потерпілий звернувся до поліції. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Найпоширенішою з афер є так звана "допомога другові".  Шахраї зламують акаунти в соцмережах і розсилають фейкову інформацію друзям користувача. Жертва отримує повідомлення від друга або навіть родича, в якому міститься опис якоїсь неприємності, на вирішення якої потрібні кошти. У будь-якому випадку терміново потрібні гроші.

Кілька порад від правоохоронців:

- надійніше захищати власні сторінки в соцмережах, адже універсального способу захисту від крадіжки особистих даних, просто немає,

- ні в якому разі не використовуйте в паролі дату свого народження чи що-небудь загальновідоме. Він має бути складним і містити в собі як цифри, так і літери, бажано маленькі і великі.

- важно поставтеся до складання секретного питання. Відповідь на нього повинні знати тільки ви.

- стежте, щоб сайти на яких ви вводите дані від соціальних мереж, були справжніми. Існують так звані фішингові сайти, які займаються крадіжками паролів і логінів від ваших акаунтів.

- кожна соціальна мережа має налаштування приватності та безпеки, користуючись якими, ви маєте можливість дозволити лише певним користувачам бачити вашу сторінку, контактувати з вами або читати інформацію, яку ви розміщуєте на сторінці.


Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme