Шульц претендує на місце Меркель, на крісло Штайнмаєра - проросійський Габріель, - ЗМІ

Суперником Ангели Меркель на виборах до Бундестагу 24 вересня цього року виступить колишній голова Європарламенту Мартін Шульц

Тим часом глава Соціал-демократичної партії, віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель, який раніше заявляв про свої претензії на канцлерське крісло, офіційно повідомив, що очолить МЗС ФРН, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Зігмар Габріель не буде кандидатом на посаду канцлера від СДПН на виборах до бундестагу у вересні. Він також залишить посаду голови партії і обміняє федеральне міністерство економіки на міністерство закордонних справ", - інформує видання.

Габріель запропонував очолити СДПН екс-голови Європарламенту Мартіну Шульцу. Він же стане і кандидатом від партії в боротьбі за посаду канцлера.

"Це одноголосне рішення президії в якості пропозиції правлінню партії", - сказав Габріель. Офіційно кандидатура Шульца повинна бути затверджена на засіданні правління СДПН 29 січня.

Габріель розповів, що прийняв рішення відмовитися від канцлерских амбіцій після піврічних роздумів і сумнівів. Він також зазначив, що "це є його обов'язком як голови партії" висунути від політсили кандидата, який має великі шанси на успіх у боротьбі за посаду глави уряду.

Нагадаємо, персональні рейтинги Габріеля були досить низькі в останні місяці. Раніше найбільш вірогідним сценарієм вважалося призначення Мартіна Шульца керівником зовнішньополітичного відомства разом Франка Вальтера Штайнмайера, який буде обраний президентом країни вже 12 лютого.

Для України це не дуже хороша новина, оскільки Габріель відомий своєю вельми лояльною позицією до Москви і закликами до пом'якшення санкцій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme